NyitólapRegisztrációBelépés Pályázatinfó
Csütörtök, 2024.04.25, 00:56
Belépés
Honlap-menü

Keresés

Naptár
«  Április 2012  »
HKSzeCsPSzoV
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Industria Ház

Videók

ECP Consulting Kft
”DRAPP
-
MEGAPORT
-
Pályázat - wyw.hu
-
Linkgyûjtemény
Magyar
Reklámpiac
Linktár Network
Magyar
Links In Target
-

-
Letöltés
Nyitólap » 2012 » Április » 3 » A „Mikrovállalkozások fejlesztése” című kiírás felfüggesztése a Közép – magyarországi régióban - LEHETSÉGES KERETEMELÉS?
13:41
A „Mikrovállalkozások fejlesztése” című kiírás felfüggesztése a Közép – magyarországi régióban - LEHETSÉGES KERETEMELÉS?
A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség a nagyszámú beadott pályázat miatt, forráskimerülésére való tekintettel 2012. március 31-i hatállyal felfüggeszti a „Mikrovállalkozások fejlesztése (KMR)” című, KMOP-2011-1.2.1/M kódszámú pályázati kiírást.

A  közlemény a „Mikrovállalkozások fejlesztése” című, GOP-2011-2.1.1./M kódszámú kiírást nem érinti.

Ugyanakkor:

Az ÚSZT újonnan bevezetett kombinált mikrohitel konstrukcióit óriási érdeklődés kísérte, eddig több mint 4100 pályázat érkezett az NFÜ-höz. A közép-magyarországi régióban, ahol kkv-k különösen nagy arányban működnek, akkora igény mutatkozott a kiírások iránt, hogy a beadott pályázatok által igényelt összeg már most elérte a rendelkezésre álló források mértékét.

Annak érdekében, hogy a közép – magyarországi régióban is lehessen további pályázatokat fogadni, az NFÜ a pályázható keretösszeg megemelését tervezi.
 
Az ÚSZT kiemelt célkitűzése a mikro-, kis- és középvállalkozások támogatása, előbbieknek megfelelően több konstrukció is indult, kifejezetten ezen célcsoport számára. Az elérhető pályázatok közül is kiemelendő a vissza nem térítendő támogatást és a támogatott hitelkonstrukciót kombináló, „Mikrovállalkozások fejlesztése” (GOP-2.1.1-11/M és KMOP-1.2.1-11/M) című pályázati kiírás. Ebben az újszerű konstrukcióban egyablakos ügyintézés keretében igényelhető egyszerre a támogatás és a hitel, amelyről maximum 30 nap alatt döntés születik. A konstrukció szinte teljes mértékben forrást biztosít a legkisebb mikrovállalkozások fejlesztéseihez, mivel 10 %-os önerő mellett akár 45%-os támogatási arány érhető el. A hitelből finanszírozandó rész a piacinál jóval kedvezőbb kamatozású, államilag támogatott mikrohitellel biztosítható a „Kombinált Mikrohitel Program” keretében.

A konstrukció sikere egyszerre függ össze a felhasználhatóság sokszínűségével és azzal, hogy akár induló vállalkozások számára is nyitott. A kialakult helyzetre való tekintettel, annak érdekében, hogy a vállalkozások a valós lehetőségekhez igazíthassák igényeiket, a közeljövőben közleményben fogjuk tájékoztatni a pályázókat a további lehetőségekről.
 
A forráskimerülés a közép-magyarországi régiót érinti, a többi régióban - Dél-Alföld, Dél-Dunántúl, Észak-Alföld, Észak-Magyarország, Közép-Dunántúl, Nyugat-Dunántúl - tovább is pályázható az ÚSZT egyik legnépszerűbb konstrukciója.
Megosztás Megtekintések száma: 1304 | Hozzáadta: Csaba

  Copyright ECP Consulting Kft © 2024
Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben