NyitólapRegisztrációBelépés Pályázatinfó
Szerda, 2020.05.27, 11:11
Belépés
Honlap-menü

Keresés

Mentett hírek

Naptár
«  Május 2020  »
HKSzeCsPSzoV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Industria Ház

Videók

ECP Consulting Kft
”DRAPP
-
MEGAPORT
-
Pályázat - wyw.hu
-
Linkgyûjtemény
Magyar
Reklámpiac
Linktár Network
Magyar
Links In Target
-

-
Letöltés
Mikro-, kis és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése
 
 

A hazai ipar fejlesztése érdekében jelen felhívás célja a kiemelt iparágakban fejleszteni kívánó hazai mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése, amely során lehetőség nyílik a modern eszköz- és gépparkok, valamint fejlett infrastruktúrával ellátott telephelyek kialakítására, a szektor szereplői számára a versenyképesség feltételeinek megteremtésére, fenntartására.

Kizárólag  Közép-Magyarországon kívüli régió területén megvalósuló fejlesztés támogatható (Budapest és Pest megyén kívül).
 
Az „Ágazati fókusz” című mellékletben foglalt tevékenységek valamelyikéhez kapcsolódó, magas szinten feldolgozott terméket előállító iparágak vállalkozásai indulhatnak.
 
Mikro-, kis-, és középvállalkozások, melyek éves átlagos statisztikai állományi létszáma a pályázat benyújtását megelőző legutolsó lezárt, teljes üzleti évben minimum 1 fő volt.
 
Támogatható tevékenységek:
  • Gyártáshoz kapcsolódó, új termelő eszköz beszerzése
  • Az új gyártási folyamat során az anyagmozgatáshoz és csomagoláshoz kapcsolódó új eszköz beszerzése - önállóan nem támogatható
  • Infrastrukturális és ingatlan beruházás – önállóan nem támogatható
  • Információs technológia-fejlesztés, kizárólag a gyártó berendezéshez kapcsolódó informatikai eszközök és szoftverek – önállóan nem támogatható
  • A termelő eszköz beszerzéséhez kapcsolódó gyártási licenc, gyártási know-how beszerzések – önállóan nem támogatható
  • Gyártáshoz kapcsolódó, új termelő eszköz beszerzése tevékenységhez kapcsolódó költségeknek legalább a projekt összköltségének 50%-át el kell érniük.
Anyagmozgatáshoz és/vagy csomagoláshoz kapcsolódó új termelő eszköz beszerzése tevékenységhez kapcsolódó költségek a projekt összköltségének legfeljebb 25%-át érhetik el.
 
Támogatás összege
Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege: minimum 10.000.000 Ft, maximum 100.000.000 Ft.
A támogatás maximális mértéke az összes elszámolható költség 50%-a.
 
Kötelező vállalások:
 
A. Létszámtartás:
A támogatást igénylőnek vállalnia kell, hogy a projekt befejezési évét közvetlenül követő 2 üzleti évben az éves átlagos statisztikai létszámának átlagos értéke nem csökkenhet a bázislétszám alá (a negatív eltérés nem lehet nagyobb, mint 0,5.). Bázislétszámnak minősül a támogatási kérelem beadását megelőző év éves átlagos statisztikai állományi létszáma.
 
B. Nettó árbevétel növelése:
A támogatást igénylőnek vállalnia kell, hogy a projekt befejezési évét közvetlenül követő 2 üzleti évben az átlagos éves nettó árbevétel (egyéni vállalkozók esetében az adóalapba beszámított bevétel) százalékos növekménye átlagosan legalább 5 % lesz.
 
Határidő:
Beadás 2014.11.03 -tól lehet a keret kimerüléséig.
 
Kérje ingyenes előminősítését az ecp.laczko.csaba@gmail.com e-mail címen vagy a 36 20 455 3380-as telefonszámon!
 

  Copyright ECP Consulting Kft © 2020
Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben